Eliotts blogg

Eliotts blogg

Första leken i kolonin

FotogalleriPosted by Linnea Tue, March 06, 2012 09:57:07

I lördags var det så fint och varmt väder här i Lund så vi gick till kolonin för att lägga lite marksten och leka. Kaffekorgen var också med :-). Efter en stund kom Eliotts lekkompis Idun med sin mamma. Lite prat för de vuxna och barnen hade en härlig stund i solen och i sandlådan!

  • Comments(0)//eliott.bananrepubliken.net/#post347

Våren är här men ganska kall

FotogalleriPosted by Linnea Sun, February 26, 2012 22:54:20

Hej! Våren har kommit till Skåne sägs det men den är än så länge ganska kall. Det kliar i fingrarna att få köra igång arbetet i kolonin men det får vänta några veckor till. Var där idag och hängde ut lite mer mat till fåglarna. Anders och Eliott har sått tomatfröna (inomhus) idag så att de ska ta sig fint. Det har varit underbart uteväder idag så en tur till Stadsparken och lekparken där var given. Fåglarna i dammen fick en halv ICA-kasse med bröd.

  • Comments(0)//eliott.bananrepubliken.net/#post346

Midsommar 2011 i Veiby-Strand

FotogalleriPosted by Linnea Sun, June 26, 2011 21:21:00

Midsommar firade familjen Kirchner på lite olika håll. Anders var tyvärr hemma i Lund med tandvärk. Eliott hade så länge pratat om att få träffa Elsa och Malte och att få cykla ner till vattnet, så Eliott och hans mamma bestämde sig för att åka till det planerade midsommarfirandet hos vänner i Veiby-Strand (utanför Ängelholm).

I Veiby-Strand har Elsas och Maltes föräldrar Pernilla och Mårten ett sommarhus. I år var vi fem vuxna och sex barn. Klockan 12 började vi på Strandföreningens fotbollsplan med dans kring midsommarstången! Riktiga musikanter och en sångerska! Eliott dansade med och var riktigt duktig på alla rörelser. Han fick korv med bröd, mjölk och kanelbulle.

Väl tillbaka i sommarhuset dukade vi fram midsommarlunch. Sen lekte barnen; Eliott studsade studsmatta (det är så kul!), sparkade boll och lekte med alla andra kul saker som finns där. Han ville verkligen INTE prova midsommarkransen när jag ville ta ett foto... Det gick inte ens att locka med att vi skulle skicka fotot till "mommo moffa"; det brukar annars vara det enda som fungerar... :-)!

När vi smält maten var det äntligen dags att cykla ner till vattnet. Eliott trampade på och var så glad!

Tyvärr slutade midsommarfirandet med att Eliott fick feber, så innan grillning, jordgubbar med grädde osv fick vi sätta oss i bilen och åka hem. Eliott sov hela vägen hem och väl hemma i sin säng somnade om snabbt. Gårdagen var han riktigt hängig. Idag (söndag) har han varit pigg som en mört så jag är jätteglad att febern är över.

  • Comments(0)//eliott.bananrepubliken.net/#post345

Äventyr till Helsingborg

FotogalleriPosted by Linnea Tue, April 26, 2011 10:07:22

Under påsken tog vi tillfället i akt att åka på äventyr! Eliott gillar ju att åka tåg, därför ville vi åka lite längre och det fick bli Helsingborg. Där skulle vi besöka Tropikariet och Sofiero slott.

Tropikariet var en riktig hit; hajar, ödlor, ormar, spindlar och apor. Aporna var lösa så det var lite spännande att gå in i deras utrymmen, plötsligt kanske man skulle få en apa sittandes på huvudet! Vi såg också lemurer och surikater. Spännande, tyckte Eliott!

I Sofiero slottspark var det vackert trots att deras rodhodendron ännu inte blommade. Rosorna blommade inte heller men miljön var vacker och vilsam. Stora ytor för Eliott att springa på (men han var lite trött vid det här laget!). I parken hade de gömt påskägg och om barnen hittade ett ägg fick de en godispåse vid utgången. Eliott hittade två ägg och fick två påsar (men han gillade inte godiset så det åt mamman tacksamt upp).

Anders och jag var så imponerade av Eliott! Han sov inte på hela dagen och var ändå glad och pigg på upptågen! Han bar sin lilla ryggsäck själv hela tiden och fastän vi erbjöd oss att ta den så höll han envist fast i den (han hade sitt påskägg som han fått dagen innan i den, tillsammans med några ballonger och sin napp).

  • Comments(0)//eliott.bananrepubliken.net/#post344

Vårmys

FotogalleriPosted by Linnea Tue, April 26, 2011 09:53:04

Vårmys i solen och lite olika aktiviteter!

  • Comments(0)//eliott.bananrepubliken.net/#post343

Tomatodling

FotogalleriPosted by Linnea Tue, April 26, 2011 09:41:51

Eliott och hans pappa har ett eget projekt, de har en tomatodling på gång! Förra veckan satte de små frön som nu redan har blivit ganska stora. När plantorna är tillräckligt stora ska de planteras ut i trädgårdslandet i kolonin. I sommar hoppas vi få smaka på smarriga tomater!

  • Comments(0)//eliott.bananrepubliken.net/#post342

Vårspring i parken

FotogalleriPosted by Linnea Tue, April 26, 2011 09:29:06

Stadsparken går vi fortfarande till då och då. Där finns ju både ankor, lekplats och gott om yta att röra sig på. Sist vi var där hade vi inget bröd med oss till ankorna men Eliott fick bröd av ett annat barn och ankorna blev glada.

  • Comments(0)//eliott.bananrepubliken.net/#post341

Springskorna

FotogalleriPosted by Linnea Tue, April 26, 2011 09:12:40

Snön försvann! Det blev vår! Det blev varmt! För varmt för vinterskorna, tyckte Eliott och sa att "Jag vill ha springskor." Vi gick till affären för att köpa skor och Eliott visste direkt vad han ville ha: "Mamma, jag vill ha de rosa springskorna!" De är förstås inte vattentäta och blir lätt smutsiga. De andra skorna som mamma föreslog (gröna, blå eller aprikosa) gick inte hem... Det blev de rosa och han blev såå glad! Med kardborrband tar han lätt på dem själv också.

  • Comments(0)//eliott.bananrepubliken.net/#post340
Next »